Nya hoyor

Idag har jag ropat in två nya hoyor på tradera. Minns inte vad de heter nu men lägger ut namn och bild på dom när de kommer hem. Längtar faktiskt efter dom nu. Var ju hur länge sen som helst som jag ropade in nån sån nu.

Det var skönt

Inte ofta man är på ett gym. Men tack vara min kära vän B så har jag haft en trevlig dag där idag.
Det gav verkligen mersmak.men så hade vi en kanon gullig kille med oss som visade hur man ska träna, i vilken ordning, hur tungt,osv. Helt suveränt.
Längtar tills jag kommer dit nästa gång. Fast så säger jag nog inte i morgon när den värsta träningsvärken sätter in.
Men jävlar vad skönt det var att få jobba med kroppen. Har verkligen längtat efter det.

Pytondag

Huvudvärk har jag haft hela dan. Tar Alvedon och inte hjälper det nåt. Hoppas verkligen att jag blir piggare,gladare och utan huvudvärk nu när jag tagit min b12 spruta. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Har mått pyton i flera veckor nu så riktigt less är man nu

Motionerat har jag gjort idag med......

När gubben jobbade idag så simmade jag 500 meter igen. Har gjort det tre dar i rad nu så det har totlat blivit 1,5 kilometers plaskande. Det är ju faktiskt rätt så skönt bara man förtränger hur ofantligt tråkigt det är att ligga där och plaska fram och tillbaka.
Nu önskar jag bara att jag kan hålla i det här med simningen ett tag. För det är nåt jag verkligen behöver. Känns det som i alla fall. Vet bara inte när, var och hur jag ska lyckas med det.

När vi kom hem från simningen så hade jag bara 1800 steg på stegräknaren och då var klockan ändå runt 18. Bestämde mig då för att det skulle få räcka med 4000 steg idag så vi gick ut på en liten promenad. Som i slutändan inte blev så liten. Har i skrivandes stund fått ihop 7780 steg. Vilket är bra mycket mer än vad jag hade hoppats på en dag som denna.

Slappa söndag

Ibland är det bara skönt att vara. Idag har vi haft en sån dag i stort sett hela dan.
Gubben var iväg och jobbade en stund på morgonen. Efter det var vi till stan och köpte en sallad och gubben tog ett varmbad. Annars har vi mest kollat på tv och bara varit.
Jag och L följde med gubben och jobbade lite på eftermiddan/tidig kväll.
Nu har vi bara 4 nätter kvar med jour och torsdag är sista dan för gubben innan han får semester. Ska faktiskt bli rätt så skönt att han kommer att vara hemma ett tag.

Harry Potter

Var vi och såg på igår. Kanske inte den bästa av alla de filmern, men helt klart sevärd.
L hade med sig en kompis så de två satt själv längst fram medan jag och gubben delade på en soffa längst bak. Likaså gjorde A och O. Gillar verkligen att sitta längst baki en soffa där det finns lite extra benutrymme att sträcka ut benen på. När man har denna kryp i benen som jag har så kan det vara skönt att få ut dom. Fast igår hade man tom kunnat stå vissa bitar av filmen då det var tomt i soffan brevid mig.

Gårdagens motion

Igår kväll var jag så trött att jag orkade inte sitta vid datorn nåt. Men jag gick i alla fall 7842 steg plus att jag simmade 500 meter. Känner mig merän nöjd med den motion jag skaffat mig.

Stegräknare

Fick en idé igår att jag skulleplocka frammin gamla stegräknare. Sagt och gjort så hittade jag den på första stället jag letade så idag har jag haft den på mig nästan hela dagen. Kom upp i 7068 steg men då hade jag den inte på mig när jag var ner på trubasur och dansade några danser.
Hade ett mål på 7000 steg, vilket i sig inte är så mycket.Men för mig är det jättemycket då jag mest är stilla sittande pga min värk i kroppen. Men lyckas jag hålla mig till 7000 steg per dag så är jag nog rätt så nöjd. Får se hur det går under resten av helgen.

När A var i Storvik och tränade innebandy så passade jag på att simma lite på utomhusbadet. Simmade 500 meter och är rätt så nöjd med det. För egentligen så är det ju så hiskeligt tråkigt att simma, det händer ju inget. Men det kanske går över, hoppas det för jag vill verkligen tycka att det är roligt att simma.

Ska simma 500 meter imorgon bitti igen har jag tänkt mig. Längre än så orkar jag inte än så länge. Men drömmen är att jag ska simma flera gånger i veckan, fast det kanske stannar som en dröm. Vad vet jag??

Shoppingdag

Idag har jag haft en liten shoppingdag. Vår äldsta grabb A fick en innebandyklubba och ett par glasögon som han inte använde på träningen för de har tydligen kommit upp i en ålder där de inte behöver skydda sina ögon längre *hmmm*

Röck åt mig två par shorts åt de andra två. Minstingen L kunde ha sina, men O:s var alldeles för stora i midjan. De ramlade av han. Så domshortsen fick A ta.
O blev ledsen för att han inte kunde ha sina och då  fick mamma lite dåligt samvete så jag tog O med mig och åkte in till stan för att köpa ett par nya åt han. Det bidde två par åt han och han fick prova dom i affären. Ena paret satt rätt så löst på denna magra grabb, men de satt iaf uppe. Ända tills vi var och badade, då höll han på att tappa dom när han hoppade från 5:ans trampolin.

Jag köpte mig ett par 3/4 byxor, en t-shirt och en sport bh. Min käre vän B har en gammal vän som är personlig tränare. Han ska ta sig an några viktopade tjejer och ska man ner på gym så behöver man nåt snyggt att ta på sig
image36
Det blev bara vita kläder, det har varit väldigt sällan jag använt vitt förut. Men kul nu när man vågar byta färg.
Och inte brukar jag köpa märkeskläder heller,men idag blev det Nike på både tröjan och brallorna.

Men huga så mycket kläder jag ser som jag vill ha, men min plånbok vill inte spendera så mycket nu när man inte riktigt vet vart det kommer att stanna.

I förrgår fick jag en katalog från Laroudotte och idag fick jag en från H&M. Gissa omjag sett en massa kläder i dom som jag vill ha...............

Foto: Privat

Visst är jag en snäll fru

Gubben har jour och lära ut på ett kylskåpsbyte. Vem följde med och hjälpte honom att bära? Jo hans snälla rara fru.
Men vad gör man inte för den man älskar??

image35

En härlig dag

mensnälla trevliga kvinnor är inte helt fel.Tack B för att du lockade med mig till Boulogner (vet ej hur det stavas) skogen. Kul att träffa fler somär viktopereade.
Men gissa vem som är trött och slut i kroppen nu. Hur man nu kan bli så slut av att sitta i en stol och bara prata med folk.

Planerade så fint imorse att kameran skulle med så jag kunde sätta ut ett kort här nu när jag kommit hem, men tror ni inte att kameran står kvar här hemma. Hur klantig får man bli egentligen????

Behövde jag den här??


Nej verkligen inte, men jäkligt gott var det..............

Skumbad

Tog ett varmt skönt skumbad ikväll för att mjuka upp musklerna som gör mer ont än vanligt nu. Kanske inte så konstigt med tanke på vad jag gjort de sista dagarna. Men ibland så offrar man sig fastän man vet att det inte blir nå bra i slutändan.


Skulle verkligen behöva en sån här  
  men det vill inte min plånbok, 16300:- exkl moms. Alldeles hutlöst tycker jag. Men alldeles underbart tror jag det skulle vara att ligga i en sån. Så  jag ska fortsätta drömma om en sån och hoppas jag vinner på Lotto ikväll. Då köper jag en direkt:-) 

Fy bubblan vad trött jag är. Ska sätta mig framför tv:n en stund och glo lite.Kommer kanske tillbaka lite senare och skriver några rader till. Vi får se vad jag är på för humör.


Foto: www.vetek.se

Äntligen.....

Är jag klar med lilla toaletten. Jag blev jättenöjd med den. Kul när man gjort nåt själv och det blev bra. Lite kaxigt lät det, men det bjuder jag på.

Måste tacka min kära gubbe som hjälpt mig att sätta upp allt som ska upp.

Det är lite enklare att sätta upp grejer om man är två som kan hjälpas åt att hålla i.

Här får ni några bilder på hur resultat blev.
                             

Nu kan vi alla använda den toan utan att bli spyfärdiga image32


Foto: privat

Duktig kille

image25

Som fixar käk till kvällen. Kul när de är hjälpsamma.
Älskar dig

Ängel

image24Denna ängel vakar över oss alla i natt..........

Vill ha......

image23

Men hur övertalar man sin man att det är en katt vi behöver??
Förslag mottages hjärtligt............


Tjejsnack v.30

Vilka av Sveriges 7 underverk har du besökt/vill besöka?
Göta kanal, dock bara vissa slussar. Men det skulle inte göra mig nåt alls att åka hela kanalen.
Ishotellet i Jukkasjärvi måste ju bara vara alldeles underbart. VILL DIT!!!!!
Globen. Var där på en match med Harlemglobertrotters. Vilken upplevelse........

Vilka av världens 7 underverka har du besökt/vill du besöka?
Kinesiska muren...... vill gå på den, men det lär man väl aldrig få göra
Colosseum i Rom. Vad de kunde bygga på den tiden med de redskap de hade att tillgå då.

Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
Vet ingen speciell plats så här på rak arm. Men gillar alla de gamla fina stora slott, herrgårdar, osv. Vet inte om man kan kalla dom för underverk, men jag gillar dom ändå

Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför?
Artist som jag tycker är ett underverk är Elvis. Har man en musik som ung som gammal kan lyssna på, då har man gjort det bra och är en sorts underverk

Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad?

Jag har fött tre friska fina pojkar som jag älskar över allt annat här på jorden. De är våra små underverk


Vilken kväll.....

Äntligen så ligger barnen i sina sängar.Hoppas verkligen det här är en kväll när de bara ligger ner och njuter av att få sova.
Gubben är i stan i ishallen och spolar is på plattan så han blir borta tills i natt eller tidig morgon nån gång.


Så nu är man ensam hemmaoch ingen man behöver bråka med om


Sen så har jag målat den sista väggen på lilla toan idag. Tre gånger har jag målat den nu så nu får det duga hur den än ser ut.
Här kommer det en bild på det med.......


Imorgon ska jag försöka få upp lite hyllor,lampa,speglar,osv.  Sätter in lite bilder när det är klart.

IVRIG!!!!!

Är man så fort man ska göra nåt.
Hade så bråttom att komma igång med målningen att jag glömde att ta ett kort på lilla toan innan jag började. Men här kommer ett på hur det ser ut nu när jag har börjat kladda där inne.

Har målat väggarna på sidorna vita 3 gånger för att det ska täcka den ÄCKLIGA mintgröna färgen ordentligt.
Kommer snart ett foto när den sista väggen är målad i sin röda färg.


Lilla toan

Har jag aldrig riktigt gillat. Så idag skred jag till verket och åkte till Ikea för att handla lite smått och gott till den stora förvandlingen av den.
Har nu ikväll plockat ner allt från väggarna och spacklat igen alla hål.
Som det är nu så är det mintgröna väggar där inneoch dom gillar jag INTE!!!!!!!

Ska försöka skriva lite om vad jag gjort där inne under tiden samt även kanske sätta ut en bild lite då och då.

Tjejsnack v 29

Bättre sent än aldrig, men här kommer denna veckas frågor. 


Vad har du alltid hemma?

I skafferiet?
Makaroner


I kylen?
Öl


I frysen?
Broccoli


I kryddhyllan?
Salt


I fruktskålen?
Inte alltid det finns frukt i den, men för det mesta finns det päron i den


Ibland händer det saker även här.....

Brukar tycka att vi har det rätt så lugnt och skönt här i vår lilla by. Men det kan ändra sig snabbt.......
image17

Som tur var blev det bara materiella skador,men det är jobbigt för de drabbade ändå.

Inte var det mednån snygg brandman heller :(  Hade ju kunnat vara åtminstonde en somman kunde ha vilat ögonen på ;-)

Tjejsnack v.28

Nu har även jag gått med i tjej snack så här kommer veckans frågor:

Internet/snigelpost

Har du internetbank, vilken? Om inte, varför?
Japp det har jag i Handelsbanken. Det bästa de uppfunnit


Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte, varför?
Det händer, men inte särskilt ofta. Bara når jag sålt nåt på tradera, typ frimärken


Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte?
Ibland. Mest kläder och hemelektronik. Ett enkelt sätt att handla påoch man slipper köer :)

Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte?
Japp det har jag. Kommer säkert att göra det igen.

Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du?
Det bästa med snigelpost är att det är roligt att få nåt annat än räkningar. Sämsta är väl att det är just räkningar man får.
Bästa med mail är att det går fort och det sämsta är alla spam.
Jag föredrar nog mail ändå


 
image16


God morgon

Idag såg man att solen vela titta fram när man klev upp, men likföbaskat så ska det regna. Det ligger såna där små droppar somman blir så blöt av i luften. När ska sommaren komma ordentligt??? Är så less på allt regn och kyla. Vill ha värme och vill ha det NU!!!!

Men jag har i alla fall dammsugit och torkat golven. Man får en del gjort när det är så här taskigt väder ute. Alltid nåt som är possitivt.......

Nu väntar jag att R ska komma och fika.Men jag är tydligen farlig för R vågar sig aldrig hit när R sagt att R ska komma. Jag förstår inte hur nån kan tycka att jag är så farlig

Visst ser det skönt ut



Ska snart göra min älskade man sällskap. Men kunde inte låta bli att ta ett kort på han när han sov så där gott.

Älskar dig gubben........ 

                                                                      image15

Snygg va???

Det blev lite som jag hade planerat idag i alla fall. Hade ju tänkt damma, dammsugit och torkat golven i hela lägenheten. Men så bidde det inte riktigt.
Det blev så att jag städade hela vardagsrummet från golv till tak i stort sett. Putsade tom fönstren och tvättade gardinerna. Golvet fick sig en omgång med rotborsten
                                


Blommorna fick hoppa ner i badkaret
                              


                                                                                      

Så här såg vår tvbänk ut innan jag fick mitt ryck                      Så här blev den när jag städat klart


Känner mig rätt så nöjd med dagens jobb här hemma. Ska bara dammsuga, torka golven och ev damma lite snabbt imorgon bitti.
Bara hoppas jag tar mig upp i tid för att göra dessa grejer då


Utmaning

Hittade denna utmaning hos desperata Hemmafrun så jag fyller i den själv samtidigtsom jag utmanar sessa69  på den. Är det nån annan som med vill fylla i den så tycker jag ni ska göra det.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
När min man sa att han älskade mig
Vad gjorde du kl 08 imorse? 
Sov
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Läste lite olika bloggar
Det sista du sa högt?
Aha
Det senaste någon sa till dig:
Soppa
Vad har du druckit idag?
Mjölk men mest cola light
Vad var det senaste du åt?
En bulle, men det talar vi inte omför någon
Vad var det senaste du köpte?
Mars delight på Willys
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Orange på utsidan och brun på insidan
Vad är det för väder hos dig nu?
Mulet, men uppehåll
Godaste glassmaken?
Choklad
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Japp, men den behöver inte vara den rätta för det
Sover du tungt? 
Periodvis 
Drömmer du mardrömmar?
Väldigt sällsynt
Trivs du med ditt jobb? 
Lyxhustru för närvarande
Favoritklädsel?
Jeans
Favoritlåt just nu?
Allt som går att dansa till
Vad ser du om du tittar till höger?
En bokhylla
Vad gör dig glad just nu?
En varm kram av min man
Vad ska du göra härnäst?
Gå till biblioteket
Höger el vänsterhänt?
Höger
Humör just nu?
Riktigt bra
Favoritgodis?
Mars delight
Kläder just nu?
Shorts och t-shirt
Sommarplaner?
Ta dagen som den kommer med nån liten dagsutflykt
Hur många kuddar sover du med?
2
Spelar du ngt instrument?
Inte nu, men i min ungdom spelade jag tvärflöjt
Morgon eller nattmänniska?
Både och. Kan vara vaken till sen natt / tidig morgon, men ändå kliva upp relativt tidigt
Vad är viktigast för dig?
Familjen
Är du kittlig?
Inte så värst
Snarkar du?
Nej, nu för tiden "pyser" jag bara
Stjärntecken?
Jungfru
Äckligaste insekten?
Flugor
Stökigt el välstädat? 
Vill ha det välstädat, men det funkar inte här hemma.
Längtar du mest efter just nu?
En barnfri helg med massor av god mat och dryck och bara få ta det lugnt på tu man hand

Snacka om hjärnsläpp

Satt här en kväll och försökte få in "roliga" bilder på min blogg. Kom inte på hur jag skulle göra. Men nu så har jag löst denna "svåra" men ändå självklara fråga. Antingen så var det totalt haveri i min lilla hjärna eller så var jag väldigt trött. Tror mest på det sista........

Vela bara säga......

image8

Måndag igen

Så då var det måndag igen,suck. Ogillar verkligen måndagar. De ger mig ångest. Känns som man måste börja vara så "riktig" på nåt vis. Vill inte kliva upp, vill bara ligga kvar i sängen med täcket långt över huvudet. Vill inte sova utan vill bara vara.
image9

Igår hade jag ju små planer att jag skullestäda här hemma idag, men jag tror de planernafår fortsätta finnas i min skalle för just nu orkar jag inte ta tag i det. Men man kan ju hoppas att orken kommer längre fram under dagen.

Men nåt possitivt har denna måndag haft med sig i alla fall. Jag har gått ner exakt 37 kilo sen den 2 november 2006. Är riktigt stolt över det kan jag säga.............

Till salu av Christina Wahldén

En stark roman om sexhandel, baserad på verklighetens Sverige. Varje vecka, varje dag, säljs en flicka från någon öststat för en stund till en "vanlig, hederlig" svensk.

Den går rätt in i en och man tänker att så här kan det mycket väl vara lite varstans i vårat land. En bok jag mycket väl kan rekomendera att läsa om man vill bli berörd av det man läser.

Älskade barn av Pamela Green

En sann berättelse om en mammas förtvivlade kamp för att återfå sina barn som hennes fd man kidnappat till sitt hemland.
Denna bok är stark, spännande och upprörande. Man känner hennes frustation över att barnen finns där men ändå så långt borta

Känner mig rätt så stolt

med allt jag hunnit  med här hemma idag.
Som jag skrev tidigare så har vi städat och tvättat. Har även hunnit flytta de möbler jag planerade att vi skulle flytta. Killarnas kläder har vi med gått igen det mesta av. Sorterade deras kläder i olika skåp så de särar lite på vad de har på sig. Lite jobbigt när de är så jämnstora. De tar ofta bara nåt att dra på sig och sen blir det bråk om vems kläder det är. Men nu så ska det väl snart vara slut på det för jag har märkt alla plagg med :)
Har bara lite kvar tills imorgon, sen är allt klart. Ska bli så skönt.

Inför morgondagen har jag så smått planerat att jag ska damma, dammsuga och torka golven. Men det är bara som jag känner det nu. Inte alls säkert den lusten finns imorgon...........

Idag är vi kompisar......

min dammsugare och jag


Håller på att städa barnen rum och ska även byta plats på några möbler.
Att de har en sån förmåga dessa små att dra på sig en massa skit :)

När jag ändå var i städtagen så blev det till att tvätta en massa sängkläder med. Vi är ju trots allt 5 stycken i våran familj så en hel del tvätt finns det............

Känner mig totlat bortblåst

Har nu hela morgonen suttit och läst en massa bloggar. Ni har så mycket roliga grejer, figurer och bilder på era sidor.
Men när jag försöker fixa till nåt liknande så funkar inget alls.........
Gissa om man känner sig totalt dum i bollen :)
Fast jag är inte en som ger mig i första taget så jag ska nog komma på hur det hela funkar. Annars får gärna nån vänlig själ beskriva det för mig

Kram på er


Tonåringar

Vad konstigt det känns när ens "små" barn växer upp och ska ut egna äventyr och upptäcka livet.
Vi har en grabb som snart fyller 13 år och som ikväll har varit inne i stan på disco.
Man har liksom lite svårt att inse att de blir äldre och att de klarar mycket mer än vad man tror.
Bara hoppas han har haft en trevlig kväll fastän det har regnat och är rätt så kyligt, discot var utomhus..........

Min underbara man

Han fixade detta skott från en ampellilja åt mig idag........

image6

Hur och vart han "hittade" det tänker jag inte tala om. Men ni har väl hört att stulna blomskott är de som går bäst :)

Tack vännen!!!!

Nu väntar jag bara med spänning på att det ska komma lite rötter på den


Bild privat

Min första Hoya

image5

Denna Hoya ropade jag på Tradera för ca 2 år sen.  Då var det två blad på den. Lyckades rota den och fick den till att växa med ett blad. Sen har denna blomma stått still till jag en dag i våras såg att den fått två blad till. Tänkte då att det var dags att lägga ner lite möda på denna stackars blomma.  Sagt och gjort, det blev ny blomjord och ett tag efter det så är det näring varje tisdag som gäller. Attans vad den har dragit iväg den sista månaden. Riktigt roligt att se hur det växer. Nu måste jag klura ut hur jag ska binda upp den på för vis då jag inte minns vad det var för sort. Är det nån som vet vad det är för namn på denna blomma får ni mer än gärna tala om det för mig.
Finns det nån som har ett skott av en porslinsblomma så kommer jag gärna och nyper av det :)
Har verkligen fattat tycke för dessa blommor. Längtar verkligen tills jag får min att blomma.


Bild privat

Dags att skriva lite om motionen

Att motionera är inte min starkaste sida som ni kanske märker. Men jag ska försöka ta tag i det.
Har faktiskt cyklat på motionscykeln tre dar i rad nu, minst 30minuter och 15 kilometer. **Känner mig hur stolt som helst**
Men gissa vem som börjar få ont i rumpan :(

Har också gjort lite armhävningaroch situps. MÅSTE verkligen försöka få bort lite daller på överarmarna för jag har inte råd att operera bort det, 30 000 - 33 000, kostade det. HUGA vilka priser.........

Elias dop


Elias dop

Idag har vi varit i Grycksbo kyrka på dop av Elias. Han var jättegullig i sin dopklänning och alldeles tyst var han hela tiden. Duktig liten gosse det där :-)

Nu väntar vi bara på att få komma på bröllop.............

Aqua Nova och Ockelbo marknad

Har nyss kommit hem från Aqua Nova i Borlänge.
Att ett badhus kan ta ur en alla krafter man har, men det är det värt ibland.
Är ju så roligt att det finns ett bra äventyrsbad inte alltför långt bort. Ifs så har vi ju ett i Sandviken med, men det är inte som det har varit en gång i tiden.
Aqua Nova har ju en SUPER COOL vattenrutschkana som jag bara ÄLSKAR. Har skrapsår på knäna efter att jag har åkt flera gånger i den idag.
Ska tillbaka inom snar framtid igen har jag tänkt. Fast det lockar en del att åka till Örebro med på deras äventyrsbad. Får se vart vi åker härnäst.

Igår var vi till Ockelbo på marknad. Vädret var sådär, men vi klarade oss från regn hela tiden vi var där. Men hur 17 kan det rymmas så många människor i detta lilla Ockelbo??
Det var några år sen vi var upp så det var kul att åka dit en gång. Men det är ju samma i vart och vartannat stånd. Man kunde köpa "foppa tofflor" på 17 ställen, men hallå..........
Vi köpte bara med oss lite godis, nougat, hem. Sen så käkade vi hamburgare och glass. Killarna fick åka lite karuseller men huga så dyrt det är............